Žetveni radovi u Posavini: Prinosi dobri, ratari zadovoljni

Bez autora
Jul 11 2012

Zahvaljujući veoma visokim temperaturama krajem juna i početkom jula, pšenica, zob i raž na vrijeme su sazreli, pa su i žetveni radovi počeli u predviđenom roku. U Sprečkom polju žetva je u punom jeku. Poljoprivrednik Muradif Halilović uzeo je pod zakup 35 dunuma zemlje i zasijao ih pšenicom, koju je jučer požnjeo. Zadovoljan je prinosima, iako uvjeti u vrijeme klasanja žitarica nisu bili dobri. Kada se odbiju troškovi za sjeme, obradu, sredstva za zaštitu, đubrivo, valjda će nešto ostati i meni. Slični prinosi ostvareni su i na poljima Posavine, Semberije i u dolini rijeke Bosne u općinama Doboj, Modriča, Bosanski Šamac i Odžak.

Žetveni radovi u Posavini: Prinosi dobri, ratari zadovoljniZahvaljujući veoma visokim temperaturama krajem juna i početkom jula, pšenica, zob i raž na vrijeme su sazreli, pa su i žetveni radovi počeli u predviđenom roku.

U Sprečkom polju žetva je u punom jeku. Poljoprivrednik Muradif Halilović uzeo je pod zakup 35 dunuma zemlje i zasijao ih pšenicom, koju je jučer požnjeo. Zadovoljan je prinosima, iako uvjeti u vrijeme klasanja žitarica nisu bili dobri.

- Kada se odbiju troškovi za sjeme, obradu, sredstva za zaštitu, đubrivo, valjda će nešto ostati i meni - kaže Halilović.

Slični prinosi ostvareni su i na poljima Posavine, Semberije i u dolini rijeke Bosne u općinama Doboj, Modriča, Bosanski Šamac i Odžak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik